Baťova nemocnice ve Zlíně zřejmě získá nové onkologické centrum

1. 9. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajští radní schválili záměr vybudovat v Baťově krajské nemocnici ve Zlíně onkologické centrum. Jeho výstavba by měla stát 204 milionů korun. "V kraji není jediné zařízení, které by onkologické pacienty léčilo. Ročně přitom v regionu onemocní 3500 lidí...


ZLÍN - Momentálně je evidováno 21.000 onkologických pacientů, kteří musejí za léčbou dojíždět,“ řekla v úterý novinářům radní Ester Cvejnová.

V novém centru by měl být pacientům a lékařům k dispozici kromě diagnostických přístrojů zejména takzvaný lineární urychlovač sloužící k ozařování pacientů. „Budeme o tom jednat 20. září v Praze s přístrojovou komisí, která rozhoduje o rozmístění přístrojů v jednotlivých regionech,“ uvedla Cvejnová s tím, že v budoucnu by se vybavení centra mohlo rozrůst o další moderní přístroje.

Kraj svou případnou investici podmiňuje státní dotací, která by pokryla nákup přístrojů v hodnotě 136 milionů korun. Na stavební práce by bylo nutno vynaložit 68 milionů korun. „Centrum by vzniklo rekonstrukcí stávající 21. budovy v areálu nemocnice a další přístavbou,“ poznamenala radní. S realizací se počítá v letech 2005 až 2007.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?