Promíchejte a prohněťte mleté maso, vejce, koření, strouhanku a většinu petrželky. Ze směsi vytvarujte rukama namočenýma ve vodě kuličky a osmažte je ze všech stran na rozehřátém oleji. Fazolky krátce povařte, aby zvláčněly. Slijte, přidejte k nim citronovou šťávu, vývar, hořčici, zbylou petrželku, zbylý olej, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte pokrájenou fetu, rajčata a z nálevu odkapané kapary a fazolky podávejte s masovými kuličkami.
Fazolky s masovými kuličkami
21. 1. 2013 13:14
Na 4 porce, Příprava: 25 minut • 500 g mletého masa (jen hovězí nebo ve směsi s vepřovým) • 1 vejce • 1 lžička sušeného oregana • 3 lžíce strouhanky • sekaná petrželka • olivový olej na smažení • asi 600 g mražených fazolek • 8 lžic citronové šťávy • 100 ml vývaru • 2 lžičky hořčice • 200 g cherry rajčátek • 150 g fety • 2 lžíce kaparů • sůl a pepř na dochucení