Hegerovy sestry

3. 2. 2011 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotní sestry, které podpořily ministra zdravotnictví proti nemocničním doktorům, si nakonec také řekly o přídavek k nuznému platu! Šéfka jejich asociace naznačuje, že by měly být odměněny za to, že se poslušně drží při zdi a odpovědně po chudém ministrovi nic nechtějí.


DENÍK IVANA HOFFMANA

Dobrá, ale co bude se sestrami, které se od bývalé ministryně Juráskové distancovaly a podpořily nespokojené lékaře? Dost možná nakonec dostanou přidáno všichni. Lékaři i sestry, spokojení i protestující, byť jedni proto, aby se vrátili, a další za to, že zůstali.

Za zmínku ovšem stojí i původ peněz, které se budou dělit. Zatím vše směřuje k tomu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Místo aby politici razantně ucpali díry, kterými ze zdravotnictví odtékají miliardy, vypadá to spíše na omezování, respektive zpoplatňování péče o nemocné.

Z toho, co slyšíme od zdravotních pojišťoven, se zdá, že by náprava poměrů v odměňování lékařů nemusela být realizována nápravou systému, ale jeho další deformací. Než by politici sáhli na zisky výtečníků, kteří profitují z plýtvání a korupce, vezmou raději na hůl občana.

Vzhledem k tomu, že většina občanů, zdá se, stojí na straně svých starostlivých politiků proti neodpovědným lékařům, nelze po doktorech dost dobře chtít, aby odmítli peníze, o které budou obráni jejich pacienti a spoluobčané. Takto to končívá, když má ve společnosti závist navrch nad solidaritou.

Jak to nakonec celé dopadne, je těžké odhadnout. Po včerejšku se ovšem rýsuje další překvapivá možnost, že by totiž levné Hegerovy sestry u nás mohly dělat doktory! Tím pádem by se o peníze, ušetřené na platech doktorů, mohla navýšit částka, systematicky přihrávaná vyvoleným

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?