Hejtman kontaktoval premiéra

16. 12. 2010 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Nejen problému Slezské nemocnice, ale i dalších šesti nemocnic v kraji se týká otevřený dopis, kterým se hejtman Jaroslav Palas obrátil na premiéra Petra Nečase.


V souvislosti s kampaní Děkujeme, odcházíme, ke které se připojila velká část nemocničních lékařů, připomenul, že krajské nemocnice představují základ páteřní zdravotní sítě celého regionu.

Odchod lékařů představuje reálnou hrozbu ochromení jejich provozu a ohrožení možnosti poskytování nutné lékařské péče.

V ekonomické oblasti hrozí prohloubení živelné hospodářské nestability, nenahraditelné výpadky v produkci nemocnic a celkový negativní dopad na zaměstnanost v regionu.

Požadavky lékařů považuje Moravskoslezský kraj jako zřizovatel nemocnic za oprávněné, ale vzniklý problém sám vyřešit nedokáže.

„Obracíme se proto na Vás se žádostí o řešení naléhavé situace. Domníváme se, že bez dialogu s lékařskou veřejností na vládní úrovni nebude zajištění uspokojivého vývoje v oblasti zdravotnictví možné,“ napsal hejtman premiérovi.

O nutnosti informovat vládu, že dopady kampaně postihnou jak lůžkovou péči, tak i přednemocniční oblast, rozhodla Bezpečnostní rada kraje na své úterní schůzce. Její členové se znovu sejdou 17. ledna, kdy už budou znát přesné počty lékařů ve výpovědi.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?