Hospitalizace dětí spolu s rodiči

12. 6. 2012 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
FN Olomouc se může pochlubit největším počtem dětí přijímaných spolu s rodiči.


V posledních letech zůstávají rodiče na dětské klinice spolu se svými potomky až ve dvou třetinách případů. Počet rodičů přijímaných spolu s dítětem je právě v Olomouci suverénně nejvyšší ze všech 92 dětských lůžkových zařízení v ČR.

„Pro dítě i jeho rodiče má společný pobyt v nemocnici zásadní význam. Malý pacient je klidnější, méně se bojí operace či léčby, lépe pak zvládá svůj stav po operaci, nenabourává se pouto mezi dětmi a rodiči, dítě si neodnáší do života strach z nemocničního prostředí. Jsou zřejmé i lepší léčebné výsledky, pacient se rychleji uzdravuje, má méně komplikací, prostě pozitivně tady působí vyrovnaná psychika dítěte,“ říká prof. MUDr. Vladimír Mihál, CSc., přednosta Dětské kliniky FNOL.

Na olomoucké dětské klinice existují dvě možnosti přijetí doprovodu s dítětem. První z nich umožňuje pobyt rodiče přímo na pokoji po celou dobu včetně noci, kdy má rodič k dispozici své lůžko. Druhá varianta nabízí rodičům možnost být s dítětem po celý den a na noc se přesunout do místnosti vybavené lůžkem pro doprovod. Ale i rodiče, kteří nejsou přijati se svým dítětem na kliniku, mají možnost u jeho lůžka trávit co nejvíce času a prakticky pouze na noc odcházejí domů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?