Karlovarský kraj prověří smlouvu na provoz nemocnice v Sokolově

8. 3. 2017 8:24
přidejte názor
Autor: Redakce
Karlovarský kraj nechá prověřit nájemní smlouvu, kterou uzavřel se společností Nemos na provoz nemocnice v Sokolově.


Učiní tak poté, co 90procentní podíl ve skupině Nemos odkoupila investiční skupina Penta. Bude zkoumat, zda nebyly porušeny podmínky pronájmu, řekla dnes ČTK hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO).

„Necháme si udělat právní posouzení nájemní smlouvy, která byla uzavřena mezi Nemosem a Karlovarským krajem, a budu o této situaci hovořit s vedením Karlovarského kraje. Protože ta smlouva byla uzavřena a jsou tam nějaké podmínky, a pokud byly nějaké porušeny, budeme požadovat to, co ve smlouvě je,“ řekla Vildumetzová.

Pro zaměstnance ani pacienty v sokolovské nemocnici by změna většinového vlastníka Nemosu momentálně neměla nic měnit. „Jsme s Pentou v kontaktu a v tuhle chvíli to pro nemocnici nebude znamenat žádnou změnu. Jde o vlastnickou záležitost, do řízení, personálního obsazení nebo péče o pacienta se to nijak nepromítne. Stále platí, že tu chceme být především pro pacienty,“ řekla Jitka Samáková z vedení nemocnice.

V Karlovarském kraji provozuje Nemos ještě nemocnici v Ostrově, kterou současně i vlastní. Podle mluvčí Markéty Singerové by ani tam vstup Penty rozhodně neměl jakkoli omezit poskytovanou péči. „Naopak silný partner se zkušenostmi v oblasti zdravotnictví přináší potenciál rozvoje a dalšího zkvalitnění služeb,“ uvedla.

Nemos má také polikliniku v Karlových Varech a ambulance v Karlovarském kraji a dále si pronajímá nemocnici v Sušici. „Vstup silného investora s mezinárodními zkušenostmi ve zdravotnictví je pro nemocnice Nemosu dobrou zprávou. Jsem si jistý, že tento krok prospěje jak vlastním zdravotnickým, zařízením, tak našim zaměstnancům a zejména pak našim pacientům,“ uvedl jednatel skupiny Nemos David Soukup.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?