Kuřecí prsa po montafonsku
Na 4 porce, Příprava: 30 minut • 4 kuřecí prsní řízky • 50 g másla, 100 g slaniny • 125 ml bílého vína • 125 ml smetany ke šlehání • tvrdý sýr, nastrouhaný • sůl, muškátový oříšek a bylinky na dochucení • dušený listový špenát • vařené široké nudle k podávání Kuřecí maso osolte a z obou stran osmažte na másle. Vyjměte a ve výpeku opečte slaninu nakrájenou na nudličky. Zalijte vínem, a až se odvaří, přilijte asi 250 ml vody a chvíli povařte. Touto omáčkou přelijte kuřecí maso a zakryté pečte půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C. Maso vyjměte a základ zahustěte smetanou. Přidejte nastrouhaný sýr, promíchejte a vařte, až se sýr rozpustí. Dochuťte solí a muškátovým oříškem. Podávejte posypané bylinkami, se špenátem a širokými domácími nudlemi.