Letovice Care 2012

12. 6. 2012 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Sedmitisícové jihomoravské město na soutoku Svitavy a Křetínky hostilo již potřetí kongres s mezinárodní účastí.


Na pozvání pořadatelů, Petřivalského nadace, NMB Letovice, koloproktologické sekce České chirurgické společnosti, ČAS, města Letovice, OS ČLK Blanko a LF MU Brno a zahraniční nadace Fondazione Rosa Gallo, se v Kulturním domě MKS Letovice sešli 25. května sestry a lékaři moravských zdravotnických zařízení, ale i z destinací mnohem vzdálenějších, u příležitosti konání již tradiční dvoudenní odborné vzdělávací akce. Hosty kongresu krátce přivítal starosta Letovic, který ocenil konání takto prestižní akce právě v jejich městě a všem účastníkům popřál příjemné a profesně užitečné zážitky. Všeobecná část kongresu byla letos věnována interdisciplinární a geriatrické péči, chirurgická část nabízela kurz proktologie a řadu zajímavých sdělení z oblasti praktické proktologie.

Páteční všeobecná část, společná pro obě skupiny auditoria, nabídla ve třech blocích za předsednictví odborníků z řad lékařů i nelékařů témata jako Nutriční péče u chirurgických nemocných v pozdním věku, ICHDK u geriatrických pacientů, Nežádoucí události ve ZZ, Vyhodnocení stresorů u pacientů LDN, Příčiny a léčba dysfagie u dospělých z pohledu klinického logopeda, Psychosociální problematika seniorů se stomií, Využití videotréninku interakcí při komunikaci s pacienty LDN, Onkologický pacient v LDN, Sociální deprivace u geriatrických pacientů, Hojení chronických ran – vakuoterapie, Prevence a léčba dekubitů apod. Sobotní, závěrečná část kongresu představila sdělení domácích, ale především zahraničních odborníků z řad lékařů. Za mikrofonem se vystřídali hosté z Maďarska, Slovinska, Srbska, Litvy, Slovenska apod.

Po celou dobu konání kongresu se o účastníky opět pohostinně staral tým organizátorů v čele s ředitelkou NMB Letovice MUDr. Drahoslavou Královcovou a vědeckým sekretářem koloproktologické sekce České chirurgické společnosti ČLS JEP a předsedou organizačního výboru doc. MUDr. Tomášem Skřičkou, CSc.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?