Letovice Care počtvrté!

8. 7. 2013 8:58
přidejte názor
Autor: Redakce

Jarní setkání zdravotníků z oborů chirurgie, proktologie, geriatrie a dalších v jihomoravských Letovicích se svým čtvrtým ročníkem zapsalo do kalendáře pravidelných akcí tohoto městečka.




Pořadatelům kongresu Letovice Care s mezinárodní účastí (Petřivalského nadace, NMB Letovice, Koloproktologická sekce České chirurgické společnosti, ČAS, město Letovice, OS ČLK Blansko, LF MU Brno a zahraniční nadace Fondazione Rosa Gallo) se opět podařilo sestavit dvoudenní program (31. 5.1. 6.) sestávající z domácích i zahraničních sdělení, který přilákal 240 účastníků z řad lékařů a sester. Záštitu nad akcí přijal hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Michal Hašek, odbornými garanty byli prof. MUDr. Hana Kubešová, CSc., a doc. MUDr. Tomáš Skřička, CSc. Organizační výbor vedený již zmiňovaným doc. MUDr. Tomášem Skřičkou, CSc., vědeckým sekretářem Koloproktologické sekce České chirurgické společnosti ČLS JEP, a MUDr. Drahoslavou Královcovou, ředitelkou Nemocnice Milosrdných bratří v Letovicích, opět prokázal, že je i v době, kdy pořadatelé akcí mnohdy čelí slábnoucímu zájmu potenciálních účastníků, ale i partnerů, možné uspořádat odborný kongres, který uspokojí potřeby a poptávku obou těchto stran. Není prioritní odpověď na otázku, zdali to je dílem zajímavě sestaveného programu, volbou charismatických domácích i zahraničních přednášejících, či „omezenou“ nabídkou vzdělávacích akcí některých regionů ČR, kdy podobně kvalitní „vyskočí“ do popředí zájmu vzděláváníchtivých zdravotníků. Pokud se organizátorovi podaří využít těchto a případných dalších pozitiv, má z poloviny vyhráno a účast při dalších ročnících zajištěnu. Neuhneli organizátor kongresu Letovice Care ze své strategie pojetí a zaměření akce, lze s největší pravděpodobností očekávat, že se zdravotníci v Kulturním domě MKS Letovice sejdou i příští rok, tentokrát u příležitosti konání již pátého, jubilejního ročníku kongresu.
Zůstaňme ale ještě u ročníku letošního, jehož mediálními partnery byly opět časopisy Sestra a Zdravotnictví a medicína z vydadě domu Mladá fronta a. s.! Po slavnostním oficiálním zahájení kongresu, kdy účastníky přivítali jak zástupci organizátora, města Letovice, ale i kraje, a do pracovního dne je uvedly jazzové rytmy dětské kapely, se další odborný program kongresu rozdělil na všeobecnou a chirurgickou část. Všeobecná část, zaměřená na interdisciplinární následnou a geriatrickou péči, byla určena pro široké spektrum zájemců jak z řad lékařů, tak zástupců NLZP profesí a vedení zdravotnických zařízení. Chirurgická část byla věnována aktuálním otázkám koloproktologie a pokračovala také celé sobotní dopoledne věnované problematice stomií. Páteční velký nápor odborných informací a poznatků kompenzoval společenský večer v areálu Agrocentra Ohrada ve Vískách u Letovic, kde byl pro účastníky kongresu připraven program a pohoštění. Abyste se ale necítili ochuzeni o alespoň základní informace k programu tohoto kongresu, odkazujeme zájemce na webové stránky http://www.letovicecare.cz, kde jsou již nyní k dispozici program i abstrakta z letošního ročníku a v průběhu roku je zde možné sledovat i vývoj přípravných prací na ročníku dalším.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?