Lilkový salát s cuketou

8. 7. 2013 8:58
přidejte názor
Autor: Redakce

4-6 porcí , příprava: 30 minut * 1 lilek * 1 cuketa * 100 ml panenského olivového oleje * 2-3 větvičky rozmarýnu * 500 g cherry rajčátek * hrst piniových oříšků * 1 římský salát Dresink: * šťáva z 1/2 citronu * 150 ml panenského olivového oleje * 2-3 lžíce hrubozrnné dijonské hořčice Lilek a cuketu nakrájejte na kostky a postupně opečte na rozehřátém oleji. Ke konci přidejte najemno nasekaný rozmarýn. Mezitím nasucho opečte piniové oříšky. Nechte je vystydnout. V hlubší misce tyčovým mixérem vyšlehejte z oleje, hořčice a citronové šťávy hustý dresink. Ve větší míse smíchejte na kusy natrhaný římský salát s opečenou zeleninou a nakrájenými rajčaty. Promíchejte s dresinkem, dochuťte solí a pepřem. Hotový salát posypte piniovými oříšky.



  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?