Ministerstvo začalo hledat nového náměstka po Prymulovi

2. 6. 2020 7:36
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministerstvo zdravotnictví vypsalo výběrové řízení na služební místo náměstka pro zdravotní péči. Podmínky uveřejnilo na webu. Místo je od konce května volné po odchodu Romana Prymuly, který nastoupil na úřad vlády na nově zřízené místo zmocněnce pro vědu a výzkum ve zdravotnictví. Prymula působil na ministerstvu od roku 2017. Jeho nástupce se má hlásit do 1. července, týž měsíc má i nastoupit.


Náměstek pro zdravotní péči má podle ministerstva na starosti řízení sekce zdravotní péče, sledovaní odborné úrovně, kvality, dostupnosti a rozvoje zdravotní péče, koncepční práci, zdravotnictví v krajích nebo vzdělávání zdravotníků. Na starosti má také informatiku ve zdravotnictví nebo výzkum a vývoj ve zdravotnictví, čemuž se bude na Úřadě vlády věnovat také Prymula.

Zájemci musí působit jako státní zaměstnanci ve školství, výzkumu, zdravotnictví nebo oblasti životního prostředí čtyři z posledních osmi let a mít zkušenosti s řízením zaměstnanců. Předložit musí také motivační dopis.

Podmínkou pro nového náměstka je také znalost angličtiny, vysokoškolské vzdělání v oboru lékařství, ošetřovatelství nebo zdravotnický management, bezúhonnost, lustrační osvědčení nebo bezpečnostní prověrka na stupeň důvěrné. Právě ta byla jedním z důvodů Prymulova odchodu. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ji jako podmínku stanovil všem svým náměstkům, Prymula ji za více než rok nezískal, důvody nezná.

Prymula se stal tváří vlády v boji proti epidemii koronaviru nového typu. Ke svému odchodu z ministerstva v médiích uvedl, že na ministerstvu se "bojí jeho popularity". Nějaký čas byl také uvedený na webu hnutí ANO v části "Naši lidé". Politické ambice ale vyloučil. V roce 2014 v Hradci Králové Prymula kandidoval za Zemanovce do Senátu.

Na úřadě vlády funguje osm dalších zmocněnců vlády, mimo jiné pro sport, jadernou energetiku, lidská práva či informační technologie a digitalizaci. Na webu už je uvedený i Prymula.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?