Na Bulovce vznikne onkologické centrum

15. 10. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Kompletní onkologické vyšetření na jednom místě umožní pacientům dohoda mezi Fakultní nemocnicí Bulovka a Ligou proti rakovině. Tu v sídle ligy v nemocnici sv. Alžběty podepsali představitelé obou zařízení - předseda ligy Zdeněk Dientsbier a ředitel nemocnice Jaroslav Štrof...


Praha -

V současnosti má lékař na pacienta hodinu, za kterou nemocný zaplatí 190 korun, ostatní výlohy hradí liga. Po vybudování nového Centra onkologické prevence na Bulovce dostane pacient veškerou péči na jednom místě.

„Zatím jsme byli schopni udělat běžné interní vyšetření, eventuelně laboratorní vyšetření a rentgen. Nemáme už ale kontakt na zobrazovací metody. Proto chceme rozvíjet aktivitu na Bulovce,“ řekl šéf ligy.

Další výhodou bude, že pacient dostane informace o nemoci ihned. “ Liga proti rakovině jako občanské sdružení dělá prevenci a následnou péči, my léčbu terapií a krátký diagnostický proces,“ dodal Štrof.

Podle jeho slov vznikne v areálu ústavu radiační onkologie a financovat ji bude Liga proti rakovině. S výstavbou se začne se ještě letos, příští rok na jaře by už mohli přijmout první pacienty.

(

Večerník Praha, 15.10.2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?