Nemocnice Hodonín dostala od kraje 11,5 mil. navíc na investice

16. 7. 2019 7:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Hodonínská nemocnice dostala od Jihomoravského kraje 11,5 milionu korun navíc na investice. Peníze jsou určené na nový rentgen a také na rekonstrukci míchárny cytostatik, což je lékárenský prostor pro přípravu onkologických léčiv. Řekl to ředitel nemocnice Antonín Tesařík. S oběma investicemi nemocnice počítá v letošním druhém pololetí. Nemocnice dá letos na investice z vlastního rozpočtu 11 milionů.


Nemocnice už dříve dostala z kraje 23 milionů na investice a nyní se částka navýšila o dalších 11,5 milionu. "Na investice tak od kraje čerpáme v tomto roce 34,75 milionu korun. Jsou v tom peníze i na investice z minulého roku, jejichž realizaci dokončujeme letos," poznamenal Tesařík.

Navýšení poslouží na nový rentgen. "Jeho součástí je i skia stěna. Starý přístroj je na hranici své životnosti. Dále půjdou peníze na rekonstrukci takzvané míchárny cytotastik. Je to lékárenský prostor pro přípravu onkologických léčiv," uvedl Tesařík. Onkologická léčiva používají lidé s rakovinou. Radní kraje pro zdravotnictví Milan Vojta (ANO) uvedl, že z nových investic nemocnice schválilo zastupitelstvo kraje skiagrafický rentgen za osm milionů a vzduchotechniku do míchárny cytostatik za 3,5 milionu korun.

Samotná nemocnice dá letos na investice 11 milionů korun. "Obměníme za ně zastaralý hardware, nemocniční informační systém, pořídíme dvě sanitky, pojízdný rentgen, laparoskopicou věž, plicní ventilátory a ultrazvuk s jícnovou sondou, monitory vitálních funkcí pro oddělení ARO a další," vyjmenoval Tesařík.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?