Nemocnice vylepšuje další pokoje

19. 12. 2010 9:36
přidejte názor
Autor: Redakce
Před dvěma týdny začala rekonstrukce lůžkového fondu. Za 70 milionů korun.


Na jedné straně radost ze 70. výročí založení, na druhé obava z odchodu lékařů. A k tomu ještě další rekonstrukce. To jsou současné mezníky nemocnice. „Teď nemohu správně odpovědět, protože výpovědi k nám na stůl přijdou až třetího ledna. Pak uvidíme, hlavně ale uvidíme, zda se potom během dvou měsíců něco uděje a změní,“ říká ředitel Ivo Houška k hrozbě hromadného odchodu lékařů.

V rozhovoru Deníku na stránce tři pak naznačuje, že ne každý lékař ve výpovědi by musel dostat šanci své rozhodnutí stáhnout. „Netuším, co se v lednu rozpoutá, a nemohu tedy říct, zda to budou změny vratné nebo nezvratné,“ dodal ředitel.

Lékaři, kteří se angažují v kampani Děkujeme, odcházíme, podle posledního údaje ji podepsalo přes 40 z nich, se následně rozhodli, že na veřejnost již nebudou pouštět žádná konkrétní čísla. „Lékaře v tomto moc nechápu, zatímco se všude ubírá na platech, oni chtějí přidat. Spíš by se z nich ale mohli stát nezaměstnaní, což bych jim docela přál, jenže pak se budeme léčit sami doma,“ staví se proti lékařům Jaroslav Kaňka z Tábora.

Případný krizový scénář nemocnice, který by upravil provoz tak, aby se zařízení vyrovnalo s odchodem lékařů a také případným uzavřením některých provozů, tím pádem i propuštěním sester, se setká s další náročnou prací: pokračující rekonstrukcí. „Už snad přijdou evropské peníze, takže se pustíme do druhého stupně, což je zase intenzivní péče a její další dovybavení. Ale hlavně jsem rád, že jsme konečně spustili rekonstrukci lůžkového fondu na chirurgii, o které se snilo přes deset let,“ uvedl ředitel Houška.

Akci za 70 milionů financují z vlastních zdrojů. Dvacet do investice vloží vlastník, tedy Jihočeský kraj, zbylých padesát si během tříleté realizace vyprodukuje sama táborská nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?