Nemocnici Trutnov dočasně povede šéfka nemocnice Jičín Kracíková

22. 11. 2013 8:05
přidejte názor
Autor: Redakce
Oblastní nemocnici Trutnov dočasně povede ředitelka nemocnice v Jičíně Dana Kracíková. Na volné místo v čele trutnovské nemocnice kraj nyní vypíše výběrové řízení, jméno nového ředitele by mělo být známé do konce února, řekl ČTK mluvčí hejtmanství Jiří Hošna.


Dlouholetý ředitel nemocnice Trutnov Martin Limburský z osobních důvodů na začátku října skončil, dosud byla vedením nemocnice pověřena ekonomická náměstkyně Jana Totková. Limburský nemocnici vedl od roku 1996.

„Úkolem nového ředitele bude především stabilizovat trutnovskou nemocnici po personální stránce. Bude také pokračovat v ekonomické stabilizaci zdravotnického zařízení a v projektech, které vylepšují zázemí pro personál i pro pacienty,“ uvedla krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková (ČSSD).

Z pěti krajských nemocnic je trutnovská po Náchodu a Jičínu třetí největší. Loni vykázala při výnosech 488 milionů korun ztrátu 5,5 milionu korun. V loňském roce v ní bylo hospitalizováno 13.409 pacientů, lékaři provedli 4022 operací. Nemocnice má přes 600 zaměstnanců, a patří tak k největším zaměstnavatelům v regionu.

Bývalý ředitel nemocnice Limburský loni kandidoval za Koalici pro Královéhradecký kraj do zastupitelstva hradeckého kraje. Z 18. místa kandidátky se do zastupitelstva nedostal. Koalice pro Královéhradecký kraj, v níž jsou hlavní silou lidovci, skončila v opozici. Vládu v kraji utvořily ČSSD a KSČM.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?