Onkoportal.cz

14. 5. 2012 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nová služba pro onkologické pacienty, jejich blízké a veřejnost.


Projekt Onkoportal.cz přináší všem onkologickým pacientům, jejich rodinným příslušníkům a veřejnosti ověřené informace na jednom místě. Zároveň poskytuje bezpečný prostor pro výměnu zkušeností. Důležité je zdůraznit, že server Onkoportal.cz není zaměřen na jednotlivou specifickou diagnózu či léčbu. Portál nevytváří duplicitní obsah tím, že by uváděl již existující informace. Vždy se pouze snaží směrovat uživatele na odkazy, které již existují a jejichž obsah je ověřen odborníkem.

A co dále Onkoportal.cz nabízí? Pomoc při vyhledávání vhodného lůžkového zařízení, praktické informace z českých onkologických a hematoonkologických zdravotnických zařízení, odfiltrovaní reklamních či nesprávných odkazů týkajících se onkologických onemocnění, informace o volnočasových aktivitách, pacientských organizacích, poradnách a komunikačních linkách pro pacienty, komunikační podporu a pomoc při řešení finančních a sociálních otázek a mnoho dalších užitečných informací a praktických rad. Onkoportal.cz je živým projektem, který se bude postupně rozrůstat a návštěvníkům nabízet stále větší množství informací ověřených zdravotnickými odborníky. Přibudou ale i nové doplňkové služby. V budoucnu tak onkologičtí pacienti budou moci využívat např. službu OnKarta, která jim umožní čerpat řadu výhod v podobě slevy na vstupném do kina, výhodnějších vstupů do rekreačních objektů apod.

Díky svému obecně prospěšnému zaměření získal Onkoportal. cz podporu a odbornou pomoc České onkologické společnosti, české kanceláře WHO a řady onkologických a hematoonkologických zdravotnických zařízení. Zájemci mohou využít služeb Onkoportalu.cz na adrese www.onkoportal.cz. Na vybraných místech jsou k dispozici také veřejně dostupné stojany s iPady. V první fázi budou umístěny v komplexních onkologických centrech a na hematologických pracovištích v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci, Hradci Králové, Liberci, Zlíně, Českých Budějovicích a Jihlavě. Jejich síť se bude postupně rozrůstat i do dalších míst. Pro ty, kdo nemají internetové připojení nebo upřednostňují telefonický kontakt, je k dispozici bezplatná linka 800 100 259.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?