Pět jihočeských nemocnic nabízí pacientům přístup na internet

1. 7. 2013 7:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pětice jihočeských nemocnic nabízí v současnosti pacientům na pokojích připojení k internetu. Další chtějí tuto novinku zavést v nejbližší době. Připojení k internetu má hospitalizovaným lidem zajistit větší komfort při léčbě, řekla ČTK mluvčí společnosti Jihočeské nemocnice Ivana Kerlesová.


„Bezdrátová síť funguje v nemocnicích v Českém Krumlově, Písku, Prachaticích a v části areálu ve Strakonicích. V Táboře je alternativní připojení k internetu prostřednictvím USB kabelů,“ uvedla Kerlesová.

Dodala, že českobudějovická nemocnice nabídne pacientům přístup k internetu zhruba do jednoho měsíce. V Dačicích by mělo začít bezdrátové připojení fungovat na podzim a v Jindřichově Hradci do konce roku. Také táborská nemocnice chystá přechod na bezdrátovou síť.

Jako první nabízela tuto službu písecká nemocnice. „Někdo to může považovat za nadstandardní péči. Ale myslím si, že je pouze otázkou času, kdy to bude naprosto běžná služba,“ řekl ředitel písecké nemocnice Jiří Holan.

Ve většině jihočeských nemocnicích mají pacienti přístup k internetu zdarma. „Pouze v některých případech je připojení na standardních pokojích zpoplatněno skutečně symbolickou částkou,“ uvedla Kerlesová. Podle ní pro řadu pacientů představuje internet hlavní způsob komunikace s vnějším světem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?