Pizza s bramborami a gorgonzolou

24. 9. 2013 9:23
přidejte názor
Autor: Redakce

na 1 velký plech příprava: 90 minut • 1 lžíce krupicového cukru • 15 g čerstvého droždí • 450 g hladké mouky •1/2 lžičky soli • 3 lžíce olivového oleje • hrubá mouka na vál Náplň: • 500 g brambor typu B, C • 1 velká tvrdší hruška • 3 lžíce mascarpone • sůl a pepř • 150 g gorgonzoly • 100 g pršutu • pár lístků šalvěje




Z cukru, droždí a 6 lžic vlažné vody připravte kvásek. V míse smíchejte mouku a sůl, olej, 1,5 l vody a kvásek a vypracujte těsto. Zakryté utěrkou nechte asi hodinu kynout. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a dejte na 2 minuty vařit do osolené vody. Hrušku nakrájejte. Těsto rozválejte a na plechu potřete mascarpone, osolte, opepřete, poklaďte plátky brambor a hrušek, sýrem, pršutem a šalvějí. Pečte při 190 °C asi 15 minut.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?