Podzimní houbovka s dýní

15. 10. 2012 8:37
přidejte názor
Autor: Redakce

Na 4–6 porcí, Příprava: 40 minut 600 g dýně • 400 g kořenové zeleniny • 200 g brambor • 2 cibule • 2 lžíce olivového oleje • 1,5 l zeleninového vývaru • 400 g hub (směs) • strouhaný muškátový oříšek • sůl a pepř na dochucení • veka nebo bageta k podávání Dýni, zeleninu a brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na kousky, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejte většinu oleje a osmažte na něm nejprve cibuli, pak ostatní zeleninu a dýni. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a 20 minut povařte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi, osmažte a krátce na něm poduste houby. Vyjměte a opečte plátky veky. Hotovou polévku rozmixujte a podávejte s houbami a křupavým pečivem.





  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?