Regiony: Roudnická nemocnice má smlouvy s pojišťovnami, bude i porodnice

14. 2. 2013 7:45
přidejte názor
Autor: Redakce
Roudnická nemocnice uzavřela s pojišťovnami včetně Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) pětileté smlouvy na zachování interny a chirurgie. Na 18 měsíců má zajištěn i provoz dětského oddělení. U porodnice ještě musí doložit personální zajištění, informovalo vedení nemocnice na webu. Podle jednatele nemocnice Josefa Krajníka to bude trvat dva až tři měsíce.


Se zpětnou platností od 1. ledna má Podřipská nemocnice s poliklinikou Roudnice nad Labem také pětiletou smlouvu na léčebnu dlouhodobě nemocných a ošetřovatelská lůžka. Podle webu Litoměřického deníku, který o obnovení smluv v úterý informoval, už má nemocnice pětiletou smlouvu pro porodnici a gynekologii s Vojenskou zdravotní pojišťovnou. VZP si ale klade ještě další podmínku.

„V okamžiku, kdy doložíme personální zajištění gynekologicko-porodnického oddělení, bude nasmlouváno i toto oddělení a zároveň s ním i novorozenecké oddělení,“ píše se na webu nemocnice.

Kvůli nejisté budoucnosti nemocnice odešlo z nemocnice vloni mnoho lékařů, včetně personálu z porodnického oddělení, které proto nemocnice musela v srpnu uzavřít. „Vzhledem k nejisté situaci, která nastala s uzavíráním smluv s pojišťovnami pro rok 2013, dochází u některých skupin zaměstnanců k obavám o vlastní budoucnost v oboru a někdy k překotnému řešení těchto problémů,“ vysvětlil tehdy jednatel nemocnice Josef Krajník.

Právě personální krize zatím podle něj neumožnila v pátek uzavření smluv pro gynekologii a porodnici společně s ostatními odděleními. „Máme zajištěný střední personál a řešíme lékaře. Vyřešeno by kvůli výpovědním lhůtám mohlo být za dva až tři měsíce,“ řekl ČTK Krajník.

Roudnická nemocnice měla přijít o několik oddělení v souvislosti s plánovaným rušením lůžek akutní péče. Na její podporu se ale postavili místní, senátoři i Ústecký kraj. Na demonstraci za její zachování se 17. listopadu loňského roku sešlo několik tisíc lidí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?