Skořicové hvězdičky

2. 1. 2013 8:59
přidejte názor
Autor: Redakce

Na 3–4 plechy Příprava: 20 minut + příprava polevy 20 minut Pečení: 8–10 minut • 200 g hladké mouky • 80 g cukru moučka • 70 g másla pokojové teploty 1 vanilkový cukr • 1 vejce • 1 kávová lžička skořice Na polevu: • 1 vaječný bílek • 200 g cukru moučka • šťáva z jednoho citronu Ze surovin vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout. Těsto vyválíme na tloušťku asi 3 mm, vykrajujeme hvězdičky a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 8 minut dorůžova. Cukr na polevu minimálně dvakrát prosejeme přes husté síto. V misce třeme vařečkou cukr s bílkem asi 20 minut, až je poleva hustá a bílá. Podle potřeby zředíme citronovou šťávou. Poleva nesmí být příliš řídká, aby hvězdičky dobře pokryla. Vychladlé hvězdičky namáčíme do polevy a necháme ztuhnout. Tip: Na vánoční cukroví rozhodně používejte vanilkový cukr, ne vanilinový. Koupíte ho například v dm drogerii.




O autorovi| (převzato z časopisu Maminka 12/2012)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?