Sněmovnu reprezentantů USA čeká hlasování o náhradě Obamacare

2. 5. 2017 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Sněmovna reprezentantů USA možná tento týden bude hlasovat o novém zákonu, který má nahradit zdravotní reformu někdejšího demokratického prezidenta Baracka Obamy.


Nynější republikánský prezident Donald Trump v předvolební kampani přislíbil reformu známou jako Obamacare zrušit. Pro svůj slib ale dosud nenašel v Kongresu dostatečnou podporu. Na konci března se sice k hlasování ve Sněmovně reprezentantů již schylovalo, ale kvůli nedostatečné podpoře mezi republikány se Trump rozhodl tento bod stáhnout z programu.

O možném hlasování informaval v rozhovoru s televizí CBS News ekonomický poradce Bílého domu Gary Cohn a personální šéf Bílého domu Reince Priebus. Oba nyní shodně tvrdí, že mezi republikány je nyní dostatek těch, kteří pro návrh zvednou ruku. „Máme podporu pro zdravotní péči? Myslím, že ano,“ řekl Cohn. Priebus k tomu dodal, že věří, že hlasování se uskuteční ještě tento týden.

Zpravodajská společnost Axios s odvoláním na své zdroje uvedla, že sněmovna by mohla návrh posoudit ve středu. Republikánský předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan to však nepotvrdil a termín odmítl komentovat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?