1 lžíce extra panenského olivového oleje * 1/2 středně velké cibule * 2 stroužky česneku * 250 g syrové italské klobásy salsiccia (asi 2 ks) * 1/2 lžičky chilli koření * 400 g cherry rajčátek * 200 ml rajčatové omáčky * 1/2 šálku hrášku (může být také mražený) * 400 g tagliatelle * 1/2 šálku strouhaného parmazánu * hráškové výhonky * případně čerstvá bazalka na ozdobení Těstoviny uvařte, sceďte a trochu vody nechte stranou. Na oleji osmažte najemno nakrájenou cibuli, pokrájený česnek a ze střívka vymačkané kousky klobásy. Poprašte chilli, přidejte rajčatové pyré a celá cherry rajčátka s hráškem. Omáčku chvíli povařte, až rajčátka změknou. Zvláčněte trochou vody z těstovin a pak s nimi omáčku promíchejte.
(převzato z časopisu F. O. O. D. 4/2013)
Food styling Petra Frýdlová Dekor styling Venny Hladik