Tipy

14. 5. 2014 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce

MADAME CHIC ANEB CO VŠECHNO JSEM SE NAUČILA V PAŘÍŽI




Když autorka knihy Jennifer L. Scottová přijede studovat do Paříže a zabydlí se u své nové rodiny, vezme si Madame Chic mladou, šarmem nezasaženou Američanku do parády a postupně jí odhalí tajemství francouzského umění žít. Tato zkušenost změní Jennifer k nepoznání. Je francouzským životním stylem natolik okouzlena, že se o něj po svém návratu rozhodne podělit i s ostatními.
Každá kapitola přináší kromě humorných příhod i užitečné rady a tipy, které Jennifer od Madame Chic pochytila. S úsměvem na rtech se mimo jiné dozvíte, jak si udržet postavu (a netrápit se hlady), jak se správně obléci (a nezahltit si skříň), jak svému vzhledu dodat potřebný „šmrnc“ a ženskost (i bez spousty make-upu na obličeji), zkrátka jak si života po francouzsku užívat plnými doušky – třeba i u nás v České republice.
Nakladatelství: Mladá fronta, počet stran: 240, cena: 299 Kč

EXPRESS SYSTÉM

ÚKLID NEBYL JEŠTĚ NIKDY TAK JEDNODUCHÝ!
Nový, dokonalý pomocník pro rychlý a efektivní úklid podlahy, s nímž vám půjde vytírání samo od ruky. Ždímání je založeno na rotačním systému, který účinně vyždímá mop za vás, a vaše ruce tak zůstanou naprosto suché. Oceníte velmi snadné ovládání, v několika málo krocích. Speciální skládací hlavu mopu vložíte do kbelíku, kde je stěna s vroubky, které usnadňují čištění hlavy mopu. Poté se vloží do rotačního systému a vyždímáte je pomocí rukojeti. Pohybem nahoru a dolů roztočíte ždímací systém a odstředivou silou mop vyždímáte.
Systém je bez jakýchkoli pedálů nebo jiných složitých systémů. Určen je pro všechny typy podlah, vlhkost mopu si řídíte sami podle délky ždímání.
Více na www.spontex.cz

MILOSRDNÝ SPÁNEK. PŘÍBĚHY Z ANESTEZIOLOGIE

SKUTEČNÉ PŘÍBĚHY PACIENTŮ, KTEŘÍ SE OCITLI NA HRANICI MEZI ŽIVOTEM A SMRTÍ.
Lékařka Ľuba Romanová shromáždila ve své knize zajímavé, dojemné, smutné i veselé příběhy pacientů, s nimiž se za více než dvacet let své práce na ARO setkala. Při jejich čtení si uvědomíte, jak málo stačí, abychom ztratili všechno, a jak moc je toho zapotřebí, abychom se dokázali vrátit. „Spíš. Vím, že život je dlouhý jako plamen svíčky a krátký jako tanec můry. Přikapávám ti do žil magické kapky, které prohlubují spánek, uvolňují svaly a zaručují bezbolestnost.
Hlídám tvoje srdce, které prohání skrz plíce krev jako šál opojený červeným vínem, aby zajistilo doušek kyslíku pro každou buňku těla, zakončení nervu, snopec svalového vlákna… Vzbuď se, jsi unavený, vím, ale jsi tu stále, nikam jsi neodešel.
Držím tě za ruku, i když nejsi malý chlapec. Za chvíli se ke mně otočíš zády, ve tvém světě budu jen vzpomínkou.
Prošli jsme spolu přes most. Dýchej a mlč, pomalu se v tobě rozlévá teplá řeka, příval energie, ozývá se bolest. Proder se skrz temnotu v očích, skrz příboj v hlavě, operace se podařila, ty jsi ji prospal. Darovala jsem ti spánek jako kapky rosy na koberec z trávy.“ Nakladatelství: Motto, počet stran: 208, cena: 229 Kč

1)
R

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?