TROJICE PLODIN, KTERÉ VÁM SNADNO POROSTOU A NAVÍC JSOU VÝBORNÉ DO KUCHYNĚ

14. 5. 2014 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce

Je jedno, zda ji budete konzumovat vařenou nebo syrovou, ale pokud si dáte čerstvou křupavou zeleninu, kterou jste sami vypěstovali, poznáte rozdíl v chuti po prvním kousnutí. KUKUŘICE Kdy sázet: uprostřed jara Je velmi jednoduché nechat naklíčit kukuřici ze semen na vnitřním parapetu vašeho okna. Do květináče o průměru 7,5 cm dejte zeminu promíchanou s kompostem a hned pod povrch zahrabejte dvě semínka. Za nějakou dobu semínka naklíčí a objeví se malé sazeničky. Když začnou kořeny lézt ven z květináče, přesaďte je nejlépe na záhon, kde budou mít dostatečný prostor, asi 45 cm od sebe, na slunné místo. Pořádně zalijte, a až se začnou kukuřičné klasy zvětšovat, jednou za čtrnáct dní hnojte nejlépe přírodním hnojivem z mořských řas. Když střapce na klasech získají čokoládově hnědou barvu, je čas sklízet, což bývá koncem léta. Tip: Vzhledem k tomu, že městské zahrádky a dvorky jsou stísněné, můžete si ušetřit místo tím, že pod kukuřicemi budete pěstovat např. salát nebo zelené fazolky. HRÁŠEK Kdy vysévat: pozdní jaro Semínka hrášku vysejte do řádků pouhých 5 cm hlubokých a 15 cm širokých tak, aby měla kolem sebe zhruba 5cm prostor. Když hrášek vyklíčí, ke každé rostlince dejte tyčku a dohlédněte na to, aby se na ni dobře vyšplhala (můžete použít i mřížku, po níž se mohou plazit všechny rostlinky zároveň). Po květu řádně zalévejte, abyste měli šťavnaté lusky, které je nejlepší sklízet, když jsou zhruba dlouhé jako prst. FAZOLKY Kdy vysévat: b




1)
R

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?