Vernisáž výstavy malíře malujícího ústy

14. 5. 2012 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V sobotu 14. dubna 2012 byla v pražské Tiché kavárně oficiálně zahájena výstava obrázků malovaných ústy, jejichž autorem je Pavel Hejhal.


Tichá kavárna se zaplnila příznivci sympatického malíře. Vernisáž zahájila ředitelka agentury APPN (Agentura pro neslyšící), o. s., Mgr. Marie Horáková. Ve svém projevu stručně představila agenturu APPN, o. s., a vyzdvihla dlouholeté „e-mailové přátelství“ s Pavlem Hejhalem. „Pan Pavel Hejhal je dlouholetým sponzorem agentury APPN, o. s., je nám ctí přivítat jej v naší kavárně a uspořádat jeho výstavu…“ uvedla Mgr. Horáková ve svém projevu. Vše bylo tlumočeno do českého znakového jazyka.

Vernisáže se zúčastnili zástupci Nakladatelství UMÚN s. r. o., které zastupuje malíře s tělesným postižením malující ústy a nohama. Na území ČR pracuje nakladatelství od roku 1993, je v úzké vazbě na celosvětové Sdružení malířů malujících ústy a nohama, sídlící v Lichtenštejnsku. V rámci vernisáže proběhla prodejní výstava výrobků Nakladatelství UMÚN s. r. o., výtěžek z prodeje byl věnován na podporu Tiché kavárny – první pražské kavárny s neslyšící obsluhou.

Během vernisáže předvedl Pavel Hejhal, jakým způsobem maluje své obrázky. Všichni se zaujetím sledovali Pavlovo umění. Obrázek – logo kavárny – Pavel Hejhal věnoval Tiché kavárně. Obrázky namalované Pavlem Hejhalem ústy bylo možno v Tiché kavárně vidět do konce dubna.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?