Vzdělávání: Edukační činnost Nadace

13. 4. 2012 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nadace pro rozvoj v oblasti umělé výživy, metabolismu a gerontologie vznikla 7. června 1994 z iniciativy prof. MUDr. Zdeňka Zadáka, CSc. Cílem Nadace je přednostně podporovat vzdělávání zdravotních sester, dietních terapeutů a tím dosáhnout jejich špičkové odborné, jazykové a etické úrovně.


V současné době je Nadace řešitelem projektu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost s názvem Komplexní vzdělávací program v oblasti výživy onkologických pacientů. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/3.2.10/02.0019. Tento projekt se soustřeďuje na edukaci různých zdravotnických odborností na výživu nemocných trpících zhoubnými nádory.

Význam výživy onkologických pacientů pro úspěšnost jejich léčby je stále velmi podceňovaným tématem. Cílem vzdělávacího programu je rozšířit odbornou kvalifikaci a přinést nejnovější poznatky a praktické návody z oblasti výživy onkologicky nemocných. Vzdělávací kurz bude zakončen udělením certifikátu.

Nadace také organizuje a vysílá již po dobu 17 let na své náklady každoročně z celé republiky skupiny zdravotních sester různých odborností na stáže do Univerzitní nemocnice v Maastrichtu. Jinak tomu nebude ani letos. Edukační stáž také věnovala držitelce ceny Sestra mého srdce v rámci soutěže Sestra roku 2011.

Více informací najdete na stránkách www.nadacepzz.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?