Záchranka se z tanvaldské nemocnice přestěhovala do V. Hamrů

1. 7. 2013 7:04
přidejte názor
Autor: Redakce
Výjezdovou základnu na Jablonecku přestěhovala Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje z tanvaldské nemocnice do bývalé požární zbrojnice v nedalekých Velkých Hamrech. Stanici oficiálně otevřou v pondělí, záchranáři už ale mají z nového stanoviště za sebou první výjezd. ČTK to v pátek řekla krajská mluvčí záchranné služby Lenka Markovičová.


„Od tohoto víkendu už je základna ve Velkých Hamrech plně funkční. Máme tam přestěhovanou i sanitu a vůz doktora,“ uvedla Markovičová.

Stěhováním záchranná služba ušetří ročně za provoz asi 100.000 korun, navíc se výrazně zlepší zázemí pro záchranáře. V areálu nemocnice sídlili v budově, která byla v nevyhovujícím technickém stavu. „O letošní zimě se porouchal i kotel a museli jsme tam dát za mrazů přímotopy. Protože tam jsou ale staré rozvody elektřiny, tak docházelo k opakovaným výpadkům a nešly nám počítače,“ řekl již dříve krajský ředitel záchranné služby Stanislav Mackovík.

Změnu by pacienti neměli výrazněji pocítit, bývalé a současné stanoviště jsou od sebe vzdálené asi tři kilometry. Nevadí ani, že stanoviště nebude v areálu nemocnice. Tanvaldská se totiž orientuje hlavně na následnou péči a pacienty tak sanita vozí hlavně do nemocnice v Jablonci nebo Liberci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?