Část nemocnice projde opravami

1. 6. 2010 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Plánovaná rekonstrukce ženského oddělení začala v pondělí 31. května v Městské nemocnici v Litoměřicích. Během včerejška došlo k předání staveniště zhotoviteli díla.


„Provoz ženského oddělení i porodnice je zachován, pouze stanice gynekologie je přestěhována do náhradních prostor v budově chirurgie. Porodnice zůstává na svém místě,“ informoval občany ředitel nemocnice Leoš Vysoudil.

Městská nemocnice v Litoměřicích získala na rekonstrukci dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad, z téměř 25 milionů korun bude ale kromě ženského oddělení modernizován také RTG.

Rekonstrukce na ženském oddělení zlepší provozní a hygienické podmínky v koupelnách pacientek a v předsíních,určených pro péči o novorozence. Důležitým prvkem modernizace je také výrazné zlepšení podmínek pro pacientky s omezenou schopností pohybu.

Žádost litoměřické nemocnice o dotace byla úspěšná na třetí pokus, i to lze ale považovat za velký úspěch. „Jsme první nemocnicí, která není zřizována Ústeckým krajem a podařilo se jí získat dotace z evropských fondů,“ řekl ředitel MěN v Litoměřicích Leoš Vysoudil.

Jak dodal, vedení nemocnice se pacientům i návštěvníkům předem omlouvá za případné komplikace, způsobené stavebním ruchem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?