Možnost flexibilnějšího výběru studijních témat

9. 9. 2009 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Studium na EU NIO bylo až dosud zpoplatněno jednotnou roční přístupovou sazbou 800 korun (pro členky ČAS 700 korun). Od září tohoto roku dochází k úpravě podmínek, která umožňuje variabilnější zapojování do dalšího studia.


Studující zaplatí iniciační poplatek ve stejné výši jako dosud a získá přístup ke studiu deseti lekcí, které si sám zvolí. Kdykoli pak bude chtít pokračovat, stačí už jen „přikoupit“ další vybranou lekci za cenu 190 korun, není už tedy třeba každoročně platit povinný paušální poplatek. Po rozšíření portálu lze rovněž využít možnosti zakoupit celý „balíček“ dalších deseti lekcí najednou, opět v hodnotě 800 korun.

Přibyla nová lekce

V rámci průběžného rozšiřování nabídky studijních témat vznikla v pořadí už dvanácté lekce: Chronická žilní insuficience dolních končetin. Autorem lekce je MUDr. Karel Roztočil, CSc. Chronická žilní insuficience DK představuje velmi frekventované onemocnění se specifickým ošetřovatelským přístupem. Jeho nedílnou součástí je i správně volená farmakoterapie. Je tedy dobré znát mechanismus účinku venoaktivních látek. Proto je tato lekce určena i farmaceutickým asistentům.

Termín chronická žilní nedostatečnost neznamená diagnózu, ale vyjadřuje poruchu funkce, která může mít různý podklad. K žilní nedostatečnosti dochází u řady chronických žilních onemocnění. Nejčastěji ale jde o primární varixy, které jsou samy o sobě jedním z nejvíce se vyskytujících zdravotních postižení v populaci. Více na www.eunio.cz Pro ty, kteří dávají přednost účasti na fyzických akcích, byla již 20. 8. na adrese www.edukace.cz spuštěna nabídka podzimních seminářů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?