Nemocnice je špičkovým centrem

18. 7. 2010 7:52
přidejte názor
Autor: Redakce
Pacienti s akutními cévními mozkovými příhodami získali na Vysočině kvalitnější zázemí. Nemocnice Jihlava se od prvního července stala jedním z třiadvaceti takzvaných iktových center v zemi, která zajišťují špičkovou péči.


Pro obyvatele kraje Vysočina přináší novinka jistotu, že jim v tomto centru bude poskytnuta péče ve vysoké standardní kvalitě. „Pro naši nemocnici je získání statutu iktového centra určitým ujištěním o tom, že parametry dosavadní péče byly nastaveny dobře a že pracujeme podle standardních postupů a kritérií,“ uvedl primář oddělení Ondřej Škoda. O iktovém centru odborníci hovoří, pokud krajská nemocnice poskytuje na neurologickém oddělení péči centralizovanou Ministerstvem zdravotnictví.
Status iktového centra dává nemocnici šanci na možnost čerpat finanční prostředky z EU. „Rádi bychom rozšířili čtyřlůžkovou JIP, pořídili nový ultrazvukový přístroj a dovybavili rehabelitační oddělení,“ vyslovil přání Škoda.

Neurologické oddělení se 47 lůžky je největší takovéto oddělení na Vysočině. V roce 2009 zde bylo hospitalizováno celkem 1 981 pacientů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?