Nemocnice versus město

18. 12. 2009 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Dva miliony korun na zakoupení zdravotnických postelí a rehabilitačních přístrojů soukromá nemocnice od města nedostane. Alespoň ne v dohledné době. Ředitel špitálu Vladimír Dryml v reakci na rozhodnutí středečního zastupitelstva oznámil, že půjde do komunálních voleb a hodlá změnit poměry na vrchlabské radnici.


Původní návrh na poskytnutí přímé dotace podpořila jen čtveřice zastupitelů z ODS a ČSSD. Většinovou podporu získal až návrh radního Leoše Zvoníčka (Strana zelených), který počítá s finanční podporou nemocnice jen v případě, že Královéhradecký kraj městu promine poplatek za uložení kanalizace do silnic II. a III. třídy v rámci probíhající akce Čisté horní Labe Takový příslib ale vedení nemocnice nestačil.

„Je to pro nás neakceptovatelné, protože se jedná o věštění z křišťálové koule. Kraj jménem vicehejtmana Josefa Táborského řekl, že nebude odpouštět nikomu nic, “ informoval na středečním jednání Vladimír Dryml a záhy přešel do protiútoku.

Prohlásil, že na podzim povede vrchlabské sociální demokraty do komunálních voleb. „Půjdu do čela kandidátky za ČSSD, abych na městě udělal změnu. Udělám všechno pro to, aby těch, kteří hlasovali proti nemocnici, se do zastupitelstva dostalo co nejméně, “ hřímal sociálnědemokratický senátor.

„Chování a výhrůžky pana Drymla i jeho snaha, kterou písemně a ústně jasně deklaroval, že bude nemocnici používat pro místní politický boj, byla evidentní. Už poněkolikáté zcela nahlas vyjádřil, že nemocnice je pro něj prostředkem politického boje,“ reagoval starosta Jan Sobotka (nez., zvolený za Zvon).

Zároveň připomněl, že město ještě v příštím roce bude nemocnici dotovat částkou 250 tisíc. Stále totiž platí smlouva na zapůjčení monitorů vitálních funkcí, které v roce 2006 radnice koupila.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?