Nemocnice zůstane městu

6. 9. 2010 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení Litoměřic ujišťuje obyvatele Litoměřic i personál zdejší nemocnice: Zdravotnického zařízení se nevzdáme!


Litoměřická nemocnice zůstane i nadále městu. Její převedení pod Krajskou zdravotní se neuskuteční. Zaměstnanci ekonomicky dobře fungujícího zařízení i obyvatelé města Litoměřice a spádové oblasti mohou být klidní.

To vzkazují nejvyšší představitelé Města Litoměřice i Městské nemocnice v Litoměřicích.
Vedení města se starostou Ladislavem Chlupáčem tak reaguje na informaci, kterou v závěru týdne vydala Česká tisková kancelář.

Podle té má existovat vize začlenění litoměřické nemocnice pod krajský „zdravotnický gigant“.

Jak Deníku potvrdila Eva Břeňová, mediální zástupce Města Litoměřice, vedení litoměřické radnice v minulosti nejednalo a v současné době ani nejedná o převodu Městské nemocnice v Litoměřicích, příspěvkové organizace města, pod akciovou společnost Krajská zdravotní, která v Ústeckém kraji spravuje již pět nemocnic.

„V tomto směru nebyl učiněn ze strany vedení Krajské zdravotní vůči nám krok, který by svědčil o opaku. Ani my o změně zřizovatele neuvažujeme,“ dementoval zprávu vydanou Českou tiskovou kanceláří starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

Podle něj je vedení radnice s rozsahem a kvalitou poskytované zdravotní péče spokojeno, stejně jako s dosaženými ekonomickými výsledky. Na rozdíl od mnohých zařízení obdobného typu hospodaří litoměřická nemocnice s vyrovnaným rozpočtem.

„Věříme, že tato nepravdivá informace nijak nesouvisí s nadcházejícími komunálními volbami,“ dodal starosta Chlupáč, který tímto stanoviskem ubezpečuje nejen zaměstnance městské nemocnice, ale též občany Litoměřic, že není třeba informacím tohoto druhu věnovat pozornost.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?