Rath už nechce do vlády

5. 3. 2010 8:45
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministerstvo zdravotnictví se v případě volebního vítězství ČSSD patrně nedočká návratu Davida Ratha do čela tohoto resortu. Středočeský hejtman totiž zvažuje, že zůstane na kraji a nebude odcházet na vyšší pozici ve vládě.


Definitivně se ale stínový ministr zdravotnictví Rath rozhodne až po květnových volbách.

„Teď se nedá jasně odpovědět, je příliš neznámých - kdo vyhraje volby, jaká bude koalice. V dnešní situaci bych viděl vhodné dokončit své úkoly v kraji a neodcházet na vyšší pozici. Myslím si, že by to u mě voliči mohli brát jako zradu kraje a touhu po lepších funkcích. Definitivní rozhodnutí je však až po volbách,“ sdělil včera Rath Právu. Kandiduje do Sněmovny jako dvojka na středočeské listině.

Rathova stranického kolegu, jihomoravského hejtmana Michala Haška, přitom šéf ČSSD Jiří Paroubek označil za klíčového ministra v případě výhry soc. dem. Zamířil by do čela resortu zemědělství.

Pardubický hejtman Radko Martínek je stínový ministr pro místní rozvoj. Byl i v Paroubkově vládě. Zpět do funkce ministra se podle svých slov nechystá. Paroubek Právu sdělil, že „prakticky jistá místa“ mají v případné soc. dem. vládě exministr financí Bohuslav Sobotka a Hašek.

„Další jména, která mám v hlavě, a řada z nich je stoprocentních, budu postupně uvádět. Pět šest jmen uvedu na programové konferenci příští sobotu v Teplicích,“ dodal Paroubek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?