Tak léčí MUDr. Rath

8. 2. 2010 8:55
přidejte názor
Autor: Redakce
Já jsem doktor - a kdo je víc? David Rath má svůj lékařský diplom hodně rád. I když je trochu umaštěný od podivných atestací.


Musel si toho všimnout každý, kdo někdy sledoval diskusi poslance ČSSD Davida Ratha s náměstkem ministryně zdravotnictví Markem Šnajdrem z ODS.

Kdykoli to jen jde, vmete Rath Šnajdrovi, že má jen titul bakaláře ekonomie. Je to skoro až posedlost: při posledním setkání v Otázkách Václava Moravce ho jízlivým „pane bakaláři“ oslovil hned osmkrát.

Minule Rath vtelevizi podobně utřel ministryni zdravotnictví Danu Juráskovou. „Paní ministryně je zdravotní sestřička. Já si vážím práce zdravotních sestřiček, ale při vší úctě k nim určitě není odbornice na očkování,“ odmítl její argumenty na téma „prasečích vakcín“.

Na námitku, že i on je internista, a nevakcinolog, odvětil: „Já jsem aspoň lékař, toto jsem dlouho studoval.“

Není známo nic o tom, jak horlivě studovala ministryně Jurásková. V každém případě po klasické střední „zdrávce“ absolvovala několik dalších škol a dnes si před a zajméno píše tituly Mgr., Ph.D. a MBA.

Zato o solidnosti medika a dnešního MUDr. Ratha je toho známo dost, jen se na to trochu zapomíná. Třeba jak si v rozporu s předpisy započítal civilní službu do své praxe, aby se mohl stát dříve primářem.

Anebo že mu osvědčení odbornosti vydalo ministerstvo zdravotnictví v době, kdy stál v jeho čele - a všechny dokumenty o tom se ztratily.

Kým byste se nechali radši ošetřit? Lékařským šíbrem Rathem, sestřičkou Juráskovou, anebo dokonce panem bakalářem Šnajdrem?

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?