Soutěžící v IKEM budou mít na inovace 48 hodin

22. 11. 2019 8:47
přidejte názor
Autor: Redakce
Účastníci programovacího maratonu v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) budou mít 48 hodin na vytvoření inovací, které pomohou jeho lékařům nebo pacientům. Akce Smarth Health Hackaton začíná dnes ve 14:00. Vítězný tříčlenný tým získá 100.000 korun.


Účastníci se budou věnovat jedné z deseti oblastí. Vytvořit mohou aplikaci pro nevidomé diabetiky, která jim umožní přečíst hodnotu glykémie, pro správu pobytu v nemocnici nebo chytrého průvodce léčbou pro pacienty s různými diagnózami. Věnovat se mohou také předvídání rizikového chování pacientů nebo vymýšlet, jak ukončit dlouhá čekání u lékaře nebo přimět pacienty k dodržování předepsané léčby. Programovat mohou také model Langerhansových ostrůvků k výrobě na 3D tiskárně.

Dalšími tématy je komunikace mezi rodinami a domovy pro seniory nebo nemocnými s Alzheimerem, léčba civilizačních nemocí včetně závislosti na sociálních sítích nebo kontrola kvality pro analýzu obrazu umělou inteligencí.

O svých projektech mohou diskutovat s odborníky z různých oborů nebo přímo lékaři z IKEM. "Projekt posoudíme z hlediska jeho inovativnosti, byznysového potenciálu a technologické vyspělosti," uvedl Tomáš Studeník ze společnosti CEE Hacks, která akci pořádá. Kromě programátorů je podle něj akce vhodná i pro studenty medicíny či další zájemce.

Prezentace projektů začne v neděli ve 14:00. Vyhlášení vítězů pak v 16:30, ceny jim předá ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?