V nemocnici se pacientům líbí

12. 12. 2010 7:36
přidejte názor
Autor: Redakce
Podle nejnovějších průzkumů jsou pacienti spokojeni s péčí, které se jim dostává v nemocnici v Blansku.


V celostátní anketě Nemocnice 2010 byla blanenská nemocnice vyhodnocena v Jihomoravském kraji jako nejúspěšnější hned ve dvou ze tří hodnoticích kritérií. Na nejvyšší příčku se dostala ve spokojenosti pacientů a v podkategorii příspěvkových společností. V této kategorii se navíc umístila na druhém místě v celé České republice. „Je to pro nás vynikající úspěch, zvláště si ceníme hodnocení pacientů. Je vidět, že cesta, kterou v nemocnici jdeme, je nastavena správným směrem. Hlavní pro nás je, že si toho všimli naši pacienti, pro které zejména všechny změny a vylepšení děláme,“ řekla tisková mluvčí nemocnice Kateřina Ostrá s tím, že tento úspěch je dílem všech zaměstnanců nemocnice. „Chci jim za to moc poděkovat,“ doplnila ředitelka nemocnice Vladimíra Danihelková. Dotazníky o tom, jestli jsou se službami v nemocnici v Blansku spokojení, vyplňovali její pacienti od začátku března do konce října na chodbách nemocnice i elektronicky na internetu.

„Tuto anketu děláme v nemocnici pravidelně každý rok. Její výsledky jsou pro nás důležité a směrodatné. Necháme si podle nich zpracovat podrobnou analýzu. Z té pak zjistíme, jak na péči v nemocnici pacienti reagují. S těmito údaji pak pracujeme a vytváříme podle nich celkovou koncepci nemocnice,“ vysvětlila ředitelka Danihelková. Do průzkumu, který organizovala nevládní organizace HealthCare Institute, se letos zapojilo více než čtyřicet tisíc pacientů a zdravotníků v nemocnicích po celé České republice.

Dotazník, který vyplňovali pacienti, obsahoval čtyřiatřicet otázek ohledně poskytované zdravotní péče i přístupu lékařů a sester. Od roku 2006, kdy HealthCare Institute s tímto rozvojovým projektem začala, se do něj dobrovolně zapojilo přes sto dvacet tisíc respondentů, pacientů a zaměstnanců nemocnic.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?