Dryml končí: U šaškáren nebudu

21. 4. 2011 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Poradce managementu Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi prý končí, zatím to však nemocnici nesdělil.


Kolotoč událostí doslova šokuje zaměstnance boleslavské Klaudiánovy nemocnice. Ještě se ani nevzpamatovali z bondovského nástupu „poradce“ managementu Vladimíra Drymla, kterého tam jako svého největšího spojence poslal hejtman David Rath, a ten ani ne po měsíci vyklízí pole působnosti a vzkazuje: Ať si to vede hejtman sám se svými Melody boys z Kladna.

Rozbuškou mezi hejtmanem a jeho přítelem Drymlem, který měl podle svých slov udělat v nemocnici pořádek, narovnat vztahy s personálem a dostat ústav ze ztráty, se stal zákaz vstupu na poradu primářů. Zřejmě hlavním důvodem byl fakt, že Dryml zkontaktoval i primátora Raduana Nwelatiho a jako bývalého ředitele nemocnice chtěl využít jeho zkušeností a pozval jej proto i na porady s primáři. Jenže z té poslední byli oba na přání hejtmana Davida Ratha vykázáni.

„Na poradu nebyl ani jeden z nich zván, pan ředitel požádal všechny, kdo nebyli zváni, aby odešli,“ upřesnila mluvčí nemocnice Kamila Hamáčková. Podle primátora Nwelatiho, krajského opozičního politika, je za tím politika.

„Mrzí mě to,“ podotkl primátor s tím, že mohl pozitivně přispět k některým rozhodnutím. Nwelati se s Drymlem shodli na tom, že zatažení nemocnice do jednoho velkého holdingu řízeného z Kladna bylo chybou. „Už dávno upozorňuji na to, že ve smlouvě je napsáno, že nemocnice musí plnit pokyny ovládajícího holdingu, i kdyby to bylo nevýhodné. Nechápu, jak tohle může nějaký manažer podepsat,“ řekl Deníku Nwelati.

Sociálnědemokratický senátor Dryml vidí celou věc podobně: „Pokud nemám kompetentní informace a nemůžu komunikovat s primáři, kteří mají úspory v rukou, tak nevím, co bych tam dělal. Ať si to vede hejtman sám se svými Melody boys z Kladna. Já u těch šaškáren nemusím být,“ narážel Dryml na fakt, že i boleslavskou krajskou nemocnici v podstatě ovládá holding s centrálou v Kladně

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?