Nemocnice začne rok samostatně

14. 12. 2009 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Dačická nemocnice patří kraji. Příští rok by se do ní měla vracet oddělení. "Od ledna se dačická nemocnice odpoutá od jindřichohradecké a začne fungovat jako samostatná nemocnice kraje.


Zpočátku v ní bude dál léčebna dlouhodobě nemocných a ambulance,“ sdělil hejtman Jiří Zimola.

Během roku pak přibude rehabilitace a po jednání s ředitelem Všeobecné zdravotní pojišťovny Pavlem Horákem a při splnění personálních a technických požadavků také interna.

Vše ale záleží na schopnosti managementu nemocnice, ochotě Všeobecné zdravotní pojišťovny uzavřít smlouvu a sehnání lékařského personálu.

Podmínky pro uzavření smlouvy s pojišťovnou podle vedoucího marketingu a komunikace s médii Všeobecné zdravotní pojišťovny Viktora Lavičky však zatím nejsou.

„S novým subjektem akciové společnosti Nemocnice Dačice zřízeným Jihočeským krajem probíhají jednání, přičemž zatím nejsou splněny zákonné podmínky pro navázání smluvního vztahu,“ informoval.

V nemocnici provozuje ještě společnost Medigroup, která zaštiťuje společnost PP Hospitals, chirurgii zaměřenou na operace křečových žil. Osud tohoto oddělení je však nyní také v rukou pojišťovny a kraje.

„Nevíme zatím, jak to bude s naší chirurgií od příštího roku. Lidé jsou přitom s naší chirurgickou péčí spokojeni a určitě o ni nechtějí přijít,“ uvedl tiskový mluvčí společnost Medigroup Tomáš Cikrt. „S PP Hospitals probíhají jednání a dosud nebyla ukončena.

Proto zatím nemůžeme sdělit žádné konkrétní závěry,“ sdělil stanovisko Všeobecné zdravotní pojišťovny Viktor Lavička.

Podle starosty Dačic Rudolfa Hájka má ze strany města chirurgie provozovaná společností Medigroup podporu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?