Operační sály zavřou 30. června

20. 6. 2010 9:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení města a nemocnice v Opočně usilují o vytvoření alespoň jednodenní chirurgie. O osudu opočenské chirurgie se definitivně rozhodne v září.


S krajskými zastupiteli se bude jednat o vytvoření polikliniky a alespoň jednodenní ambulance, kde by se prováděly jednoduché operace. Přes léto už však budou sály opočenské chirurgie uzavřené. „Na podzim se má jednat o tom, jak to bude s nemocnicí dál vypadat. Krajské zastupitelstvo totiž ještě oficiálně chirurgické oddělení nezrušilo.

Vše zatím zůstává tak, jak je. Ředitel náchodské nemocnice si vzal na starost nařízení o uzavření operačního sálu.K30. červnu mají být operační sály uzavřené,“ informoval o současném stavu v nemocnici starosta Opočna Štěpán Jelínek. Jakmile se zavřou dveře operačních sálů, nastává v nemocnici další problém. „Pokud se mezitím zaměstnanci nemocnice rozutečou, nikdo jim to nemůže mít za zlé,“ narazil Jelínek na fakt, že budoucí podoba zdravotnického zařízení je nejistá.

Konkrétní podobu dostane oddělení v září, kdy by o něm měli jednat krajští zastupitelé na svém zasedání. Vedení města a chirurgie v Opočně se bude snažit o to, aby tam byla zajištěna co možná nejlepší péče pro pacienty. „V září se budeme bavit o tom, jestli tu budeme mít polikliniku a alespoň jednodenní chirurgii. Daly by se tu tak provádět menší operace, při kterých se pacient uspává, například operace žlučníku,“ informoval dále starosta Jelínek.

Tyto požadavky, o kterých se bude na podzim jednat, potvrdila i radní pro zdravotnictví v Královéhradeckém kraji Jana Třešňáková. „Jednodenní ambulance je jeden z návrhů, vše je potřeba projednat. Otázkou je, jak to bude fungovat. V broumovské nemocnici to například provádí sdružení praktických lékařů,“ vyjádřila se k situaci Třešňáková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?