„Chytřejší“ správa dat ve FN Motol

4. 5. 2011 10:56
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice, kliniky i ordinace denně pracují s nejmodernějšími technologiemi. Velkou výzvu ale stále představuje využití informačních technologií pro management provozu.


„Chytřejší“ a efektivnější zdravotnictví předpokládá vytvoření uceleného systému, který bude umět propojit diagnostiku, farmaceutický výzkum, lékaře, pojišťovny, zaměstnavatele, obce i pacienty. Vzájemná provázanost by umožnila všem subjektům zdravotnického systému bezpečně a snadno sdílet informace a mít k nim přístup v reálném čase.

Směrem k chytřejšímu zdravotnictví vykročila ve spolupráci s IBM Fakultní nemocnice Motol, která využívá k archivaci dat technologii Information Archive. Společnost IBM implementovala v motolské nemocnici toto řešení pro rychlou a bezpečnou správu velkého objemu dat. Nový systém eliminuje riziko ztráty dat a umožňuje nepřetržitý přístup k informacím nezbytným pro léčbu pacientů.

Speciální řešení IBM pro digitální medicínskou archivaci bere v potaz specifika správy v nemocničním provozu. Důvěrná data pacientů jsou výborně zabezpečena a riziko jejich ztráty je eliminováno. Výhodou řešení je také absolutní dostupnost dat lékařům a ostatnímu zdravotnickému personálu v reálném čase bez ohledu na aktuální stav infrastruktury. To umožňuje okamžitou analýzu a diagnostiku dat v době jejich pořízení a znamená výrazné finanční úspory.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?