Most přes rozbouřené vody

23. 12. 2008 14:33
přidejte názor
Autor: Redakce
"Chci poděkovat všem, kteří nám držíte palce, Zdravotnictví a medicína čtete a předplácíte si je. Jsme také rádi, že hojně navštěvujete naši webovou stránku. Abych nezapomněla, ráda bych též poděkovala za pomoc MZ, že prostřednictvím dopisu zaslanému podřízeným organizacím zpropagovalo náš týdeník, a sluší se poděkovat i konkurenci, že Zdraví.Euro.cz udělala reklamu přímo na titulní straně svého listu. Dále pak panu mluvčímu MZ za reklamu v celoplošné televizi," píše šéfredaktorka Zdravotnictví a medicína...


Vážení čtenáři,

dnešní svět je komplikovaný, mnohotvárný a dynamický, vyznačuje se protichůdnými tendencemi a je pln rozporů. Je to svět nanejvýš složitých alternativ, obav a nadějí. Naše pozemské bytí ještě nikdy nebylo vystaveno takové politické, fyzické a psychické zátěži. Člověk ještě nikdy nebral od přírody tolik a dosud nebyl tak zranitelný silou, kterou sám stvořil. Lidé nikdy předtím nebyli tak všestranně vybaveni pro další rozvoj civilizace.

Někteří jste možná poznali, že jsem si tento citát vypůjčila z projevu jednoho významného státníka z 80. let, ale jsem přesvědčena, že krásně pasuje na dnešní situaci zdravotních systémů celého světa. Ano, i zdravotnictví, a bavme se teď o našem, je plno rozporů, obav a nadějí…

Jakých? Že se lidé nebudou zabíjet svým neukázněným životním stylem, že výzkum kmenových buněk přinese „zázraky“ v medicíně, že přijde čas, kdy lidé nebudou umírat na AIDS, a že budou vyvinuty léky proti rakovině, které nebudou jen o 15 procent účinnější než ty již existující a mnohonásobně dražší, ale budou skutečně zachraňovat.

Ale dost adventního filozofování.

Chci poděkovat vám všem, kteří nám držíte palce, Zdravotnictví a medicína čtete a předplácíte si je. Děkuji za všechny vaše příspěvky, podněty a názory, kterými naše noviny obohacujete. Jsme také rádi, že hojně navštěvujete naši webovou stránku a přispíváte do diskuse svými protichůdnými, často velice svéráznými názory. Hodláme Zdraví.Euro.cz i nadále vylepšovat, takže vás příští rok čeká „velké webové překvapení“.

Redakční radě Lékařských listů děkuji za přízeň a dobrou vůli vždy poradit a pomoci. Děkuji také všem stálým spolupracovníkůmZdraví.Euro.cz, kteří přispívají ze všech koutů republiky. Dík samozřejmě patří i našim zahraničním zpravodajům. A nemohu zapomenout poděkovat všem svým kolegům a kolegyním za profesionálně odváděnou práci, toleranci a smysl pro humor.

Abych nezapomněla, ráda bych též poděkovala za pomoc ministerstvu zdravotnictví, že prostřednictvím dopisu zaslanému podřízeným organizacím zpropagovalo náš týdeník, a sluší se poděkovat i konkurenci, žeZdraví.Euro.cz udělala reklamu přímo na titulní straně svého listu.

Dále pak panu mluvčímu MZ za reklamu v celoplošné televizi. Sice o nás neříkal zrovna pravdu, ale jeho výroky na adresu Mladé fronty, a. s., nebyly náhodné. Ještě nedávno byl předsedou představenstva společnosti Ambit Media, a. s., která tolik touží vydávat „své“ Zdravotnictví a medicína. Na tomto příkladu ovšem vidíme, že i negativní reklama funguje, protože nám pomohla rozšířit předplatitelský kmen. K dnešnímu dni máme o 11 procent více předplatitelů než loni touto dobou.

Závěrem bych vám všem ráda popřála krásné Vánoce, pohodu a hodně zdraví do Nového roku. Ovšem také trpělivost, pevné nervy a víru, že se rozbouřené vody českého zdravotnictví aspoň na chvíli uklidní, aby do hry mohl vstoupit zdravý rozum a kompetentnost, dobrá vůle, poctivost a opravdová snaha problémy týkající se zdravotnictví vyřešit. Zkrátka, aby se nám všem pacientům podařilo bezpečně přejít most přes rozbouřené vody našeho zdravotnictví.

Markéta Mikšová, Zdravotnictví a medicína

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?