Průvodce stránkami www.nconzo.cz

9. 4. 2009 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů v Brně (dále jen Centrum) prošlo v loňském roce další fází transformace. Kromě změn personálních i organizačních přechází rovněž na nové formy financování. Přestože došlo ke snížení stavu odborných pracovníků, které se dotklo zejména pedagogického úseku, nadále zachovává jednu ze svých hlavních a stěžejních činností jemu dané Statutem, a to vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků. Zůstává také hlavním koordinátorem a metodikem pro realizaci vzdělávání specializační.


Nejenže nabídka vzdělávacích akcí na rok 2009 obsahuje přes pět set akcí různých forem a typů, ale na základě požadavků a zájmu zdravotnického terénu jsou pracovníci Centra připraveni zrealizovat další akce „na míru“.

V souvislosti s již zmíněnou transformací dochází také k přípravě a změně informačního systému Centra. Prvním, a podle ohlasu z terénu zdařilým krokem je zpracování a spuštění nových www stránek. Jejich obsah a okamžitá aktualizace mají být vaším hlavním a prvním záchytným bodem ve spoustě informačních cest v oblasti nelékařských zdravotnických profesí a nejen těch.

Na uvedených stránkách budete nacházet stále aktualizované informace o možnostech specializačního vzdělávání, dále akce celoživotního vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků. Najdete zde informace o možnostech dalšího vzdělávání praktických lékařů pro dospělé a praktických lékařů pro děti a dorost, pro jejichž realizaci má Centrum akreditaci. Objevíte tu tzv. „úřední desku“ s informacemi, jejichž zveřejňování ukládá orgánům státní správy správní řád (zprávy, hodnocení, nabídky služeb, ceníky, potřebné formuláře a dokumenty a mnoho dalšího).

Samostatný odkaz Registr bude průběžně přinášet informace o změnách týkajících se této oblasti. Také vás budeme informovat o přípravě reregistrace, o souvisejícím kreditním systému a v neposlední řadě o podmínkách uznávání kvalifikací.

Nedílnou součástí zpřístupněných informací bude rovněž pravidelná nabídka nadstavbových služeb, které Centrum může zajistit i pro širokou veřejnost. Jsou to služby ubytovací a stravovací. Elektronický obchod vám zprostředkuje nákup učebních textů a skript. Dále nabízíme moderní zpracování tiskařských a vydavatelských potřeb (knih, letáků, vizitek, různých propagačních materiálů aj.).

V neposlední řadě můžete využít informačních služeb, co se týká zajištění či zpracování informací odborných nebo obecných, včetně služeb rešeršních (vyhledávání speciálních informací k danému tématu). Aktuálně zde chceme širokou veřejnost informovat o možnostech pronájmů prostor, o možnosti zajištění konferenčního servisu, kterou je Centrum schopno připravit a zajistit, včetně rautů anebo firemních setkání a řady dalších akcí, podle předem dohodnutých podmínek.


Mgr. Alena Drdulová, Vedoucí VZI, marketing, NCO NZO, Brno (alena@knihovna.nconzo.cz)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?