Zvyšování úrovně služeb – klientský systém pro vás

10. 11. 2011 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
V posledních několika letech Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských oborů (dále jen Centrum) představuje novinky, kterými sleduje zvyšování komfortu poskytovaných služeb pro své klienty.


Novinky byly prezentovány na nových webových stránkách, kde jsme vás v našich jednotlivých průvodcích seznamovali s možnostmi, jak nejrychleji získat potřebné informace v oblasti vzdělávání, poskytovaných služeb, komunitního webu, informace o realizovaných projektech. Dalším velmi výrazným krokem směřujícím ke klientům, který přinesl větší dostupnost informací, úsporu času i oboustranné odstranění „papírové“ agendy, bylo zpřístupnění e-přihlášky.

V současné době se, jako další cíl při zvyšování kvality poskytovaných služeb, soustředila pozornost na rozvoj již zavedeného informačního systému Centra. V rámci jeho rozvoje jsme pro vás společně se zaměstnanci odboru ICT připravili možnost vytvoření uživatelského účtu v klientském systému Centra.

Registraci v klientském systému Centra provedete pouze jednou. Vyplníte jen několik základních informací o své osobě a následně obdržíte přihlašovací údaje pro přihlášení se do klientského systému Centra. Tyto údaje vám budou automaticky odeslány na vámi uvedenou e-mailovou adresu. Celý proces vám zabere nanejvýš několik minut.

Následně, po obdržení uživatelského jména a hesla, se můžete přihlásit do klientského systému Centra pomocí přihlašovacího formuláře. V případě vytvoření uživatelského účtu vyplníte pouze jednou „celou“ elektronickou přihlášku na vzdělávací akci a při každém dalším přihlášení se na jinou vzdělávací akci jen zkontrolujete aktuálnost vámi zadaných údajů (klientský systém automaticky doplní již jednou vámi vyplněné údaje). Pro vytvoření nového uživatelského účtu do klientského systému Centra je nutná registrace. Po zadání internetové adresy http://www.nconzo.cz do vašeho webového prohlížeče zvolíte v pravém horním rohu volbu „Registrace“ (obr. 1).

Obr.1

Po kliknutí se objeví registrační formulář (obr. 2). Povinné údaje, které je nutné vyplnit v registračním formuláři, jsou označeny *. Po vyplnění základních informací o vaší osobě a odeslání registračního formuláře pomocí tlačítka „Odešli“ obdržíte e-mailové potvrzení o úspěšné registraci do klientského systému Centra na vámi uvedenou e-mailovou adresu.

Obr.2

Registrační formulář je z bezpečnostních důvodů vybaven funkcí ověřovacího řetězce, tzv. captcha (obr. 3). Tento kontrolní řetězec slouží k obraně proti spamovacím robotům. V případě, že není možné text na obrázku přesně rozpoznat, musíte webovou stránku obnovit (např. stisknutím Ctrl + R), abyste vygenerovali pro vás čitelnější text captcha (před vyplněním registračního formuláře).

Obr.3

Po obdržení potvrzovací e-mailové zprávy, kde budete mít uvedeny vámi vyplněné přihlašovací údaje (přihlašovací jméno, heslo), se může přihlásit do klientského systému Centra, kde na našich webových stránkách zvolíte v pravém horním rohu volbu „Přihlásit se“ (obr. 4).

Obr.4

Po kliknutí se objeví přihlašovací formulář (obr. 5). Zde vyplníte stejné údaje, jaké jste si zvolili při registraci svého uživatelského účtu do klientského systému Centra (tyto údaje máte rovněž v potvrzovací e-mailové zprávě).

Obr.5

Po zadání a odeslání platných přihlašovacích údajů, které jste zadali do přihlašovacího formuláře, se vám objeví úvodní obrazovka webových stránek Centra. V pravém horním rohu obrazovky (obr. 6) se po přihlášení objeví vaše zadané jméno a příjmení. Dále se můžete pohybovat po webových stránkách Centra jako bez přihlášení a máte možnost vybrat si z námi poskytovaných služeb, například vzdělávací akci z nabídky vzdělávacích akcí.

Obr.6

Inovace nekončí

V rámci rozvoje klientského systému Centra pro vás budeme připravovat nové služby a funkce.

Hlavní myšlenkou klientského systému Centra je systém jednotného přihlášení, to znamená, že pokud jste registrovaní a máte svůj uživatelský profil v klientském systému Centra, přihlásíte se pouze na hlavní stránce Centra (http://www.nconzo.cz) a již se nemusíte přihlašovat do dalších „vedlejších“ služeb, které vám Centrum v současné době poskytuje nebo bude poskytovat.

V současné době máme pro vás připraveny tyto služby:

* objednávání stravy pomocí elektronické aplikace pro objednávání jídel WebKredit: objednávání stravy je možné pouze pro klienty, kteří mají vytvořený uživatelský účet, odeslali elektronickou přihlášku na danou vzdělávací akci přes tento účet a obdrželi pozvánku na tuto vzdělávací akci.
* e-learningový portál Centra: tento e-learningový portál je momentálně spuštěn v rámci pilotního provozu a bude obsahovat tematické e-learningové kurzy, stručné popisy a návody.

Vašimi pomocníky při využívání klientského systému jsou manuály a návody pro využívání jednotlivých služeb, které naleznete na adrese http://www.nconzo.cz/elearning nebo přímo na webových stránkách Centra.


O autorovi: PhDr. Michaela Hofštetrová Knotková, ing. Lukáš Holešovský, NCO NZO Brno

1)
roky) x AST (U/l
2)
PLT (109/l

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?